Links

Eksistensformidling.dk

On Being - det mest forrygende, hjerneudvidende, sjælsberigende, forbavselsesvækkende program, du kan tænke dig. Krista Tippett formår at interviewe mennesker, så der kommer en samtale om liv og sjæl, videnskab og tro, undren og paradoksalitet ud af det.


Den danske pendant Mennesker og tro på P1, hvor Anders Laugesen med uforlignelig varme og klogskab interviewer mennesker om tro og eksistentielle emner.


Se også Anders Laugesens hjemmeside Udsyn, både for de smukke billeder og de kloge refleksioner, f.eks. om bøn.


Stephen Jenkinson er for mig et kæmpe lys i en mere og mere fremmedgjort (og fremmedgørende) verden og kultur. Hans Orphan Wisdom School, hans bog Die Wise, dokumentarfilmen om ham Griefwalker og de mange interviews (som man kan finde på både Youtube og Soundcloud) er for mig i den grad en styrkende modgift i det daglige.


Charlotte Rørth har nu skrevet to bøger om både sit eget og andres møder med Jesus, og dermed lægger hun sig i den lange og dybe tradition, som vi har med os fra mystikken, både i kristendommen og i andre trosretninger verden over. For mig at se vil hendes bøger komme til at stå som et 'før' og et 'efter' i forhold til den måde kristendommen opfattes og opleves på i Danmark - og i den måde folkekirken forvalter kristendommen på (hvis den altså kender sin besøgelsestid). 


Brainpickings er en guldgrube af viden, citater og en klog kvindes tanker om al det tankegods, vi har at trække på som mennesker.


Og så er der min egen blog 'Og' , der ganske vist er næsten gabende tom i øjeblikket, men som forhåbentlgt fyldes op. 


Jules Evans har skrevet bogen Philosophy for Life And Other Dangerous Situations, som er en skøn bog, der viser, hvordan vi kan bruge de mange gamle filosofiske indsigter som vejmærker i vores egen, særdeles nuværende, livssituationer. Han har også en blog, der er kilde til inspiration samt mange links til yderligere kloge sites og artikler.


Alain de Boton har gjort det samme i sin bog The Consolations of Philosophy. Der er meget godt gods og mange krykker til trætte sjæle at hente i de gamle filosoffer. Ligeledes i den store platform, som 'School of Life' efterhånden er blevet. Har man ikke tid til andet, kan man måske lige nuppe en af de små videoer om et eller andet universelt emne, f.eks. parforhold/kærlighed.